Να υπενθυμίσω τα θέματα των Διαλέξεων της Πέμπτης 01/12/2022:
Διάλεξη #1 : Business Software. Το κέντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων (11:15 με 12:30) – Ζαχαριάδης Άνθιμος, Εταίρος Verus+
Ζαχαριάδης Άνθιμος – Βιογραφικό
Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Πληροφοριακά Συστήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εταίρος στην εταιρία Verus+ Συστήματα Πληροφορικής και στην ΣΥΣΤΑΔΑ εταιρία Μελετών, με επαγγελματική δράση 22 ετών. Διατέλεσε καθηγητής εφαρμογών στα ΤΕΙ Δράμας και Λαμίας στους τομείς της Τηλεπισκόπισης και της Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών. Κύρια αντικείμενα ενασχόλησης είναι η ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής με έμφαση στο επιχειρησιακό λογισμικό, η έρευνα στον τομέα των νέων τεχνολογιών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τα συστήματα διαχείρισης σχεσιακών βάσεων δεδομένων. Κατέχει πιστοποιήσεις από τις εταιρίες Microsoft και Softone ενώ είναι πιστοποιημένος Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (DPO) με διαπίστευση από την TÜV HELLAS.
Διάλεξη #2 : Ανάλυση και σύντηξη δεδομένων αισθητήρων με τεχνικές μηχανικής μάθησης (12:45 με 14:00) – Στέφανος Βροχίδης, Αθηνά Τσανούσα (Ερευνητές ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ)
Στέφανος Βροχίδης – Βιογραφικό
Ο Δρ Στέφανος Βροχίδης έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Southampton (Radio Frequency Communication Systems) και διδακτορικό Electronic Engineering Department του Queen Mary, University of London. Εργάζεται ως Ερευνητής Γ’ στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) στο ΕΚΕΤΑ και είναι υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας Πολυτροπικής Σύντηξης Δεδομένων και Αναλυτικής («Multimodal data fusion and analytics (M4D)» (https://m4d.iti.gr/) του εργαστηρίου Γνώσης Πολυμέσων και Κοινωνικών δικτύων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος στην spin-off εταιρεία Infalia, όπου και συνεχίζει να δραστηριοποιείται. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: multimedia understanding, multimodal data fusion, multimodal data analytics, artificial intelligence, web data mining, digital twins, κτλ. Από το 2006, έχει συμμετάσχει συνολικά σε περισσότερα από 65 ερευνητικά έργα, δημοσιεύσει περισσότερες από 300 εργασίες σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια, και βιβλία (https://m4d.iti.gr/publications/). Αθηνά Τσανούσα
Αθηνά Τσανούσα – Βιογραφικό
Η Αθηνά Τσανούσα έχει προπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική και Ασφαλιστική επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και έχει μεταπτυχιακό στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές επιστήμες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει ολοκληρώσει τις διδακτορικές της σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ, με θέμα τις στατιστικές μεθόδους σε βιολογικά δεδομένα. Από το 2018 εργάζεται στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια και τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν: sensor data analysis and fusion, time series analysis, signal processing.
Αν εκείνη την ώρα έχετε εργαστηριακό μάθημα, σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες πηγαίνετε να το παρακολουθήσετε σε κάποιο άλλο τμήμα.